torstai 27. lokakuuta 2011

Voi frilla

Vaikka niin olin päättänyt että hörhellyshuivi ei ole minun juttuni niin kuinkas kävikään kun kaupassa tuli vastaan musta frilla-kerä? Laatikossa oli houkuttelevasti tarjolla enää vain muutama musta kerä joten oli ihan pakko pelastaa edes yksi itselle. Malliksi oli kudottu pinkkikeltakukertavankirjava huivi ja sen rinnalla viehätyin tuon mustan yksinkertaisuuteen ja lankesin. Juutuubista on jo etsittynä ohje vaikka taitaa se ohje olla kirjoitettuna vyötteeseenkin - en kyllä tarkistanut.

Hmmmm..... onkohan kukaan vielä keksinyt voisiko tuota lankaa mitenkään virkata?

EdithPiaf: löytyihän niitä virkkausohjeitakin esim. tämä tai tämä

tiistai 25. lokakuuta 2011

Whoops, uups, oho

Tämä on nyt vaan ihan pakko laittaa tänne - vaikka en ole grandma... enkä niin pahimmoisesti neulokaan...

tiistai 18. lokakuuta 2011

Evakossa

Käsityöt ovat tällä erää tauolla johtuen siitä että pajani on remontissa ja olen itse evakossa - kuivatuksessa ovat ulkoseinäelementit sekä pesuhuone ja sauna. Mukaani evakkoon otin kyllä korillisen keskeneräisiä töitä, mutta monestakin syystä ei ole ollut intoa.

Muutamia kuvia tämänhetkisestä harmonisesta sisustustyylistäni.

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

I-cordia virkkaamalla

Edellispostauksessa kokeilin neulottua i-cordia. Nyt löysin ohjeen myös virkatulle i-cordille, linkki tässä

perjantai 7. lokakuuta 2011

Vapaaneulontaa

Tällä viikolla olen rotunut kotona flunssan kourissa muutaman päivän ja samalla saanut tilaisuuden katsoa "Neulontakerho"-ohjelman uusintoja. Yhdessä jaksossa opetettiin huovutusta, jossa käytettiin i-cord-nauhaa koristeena ja toisessa jaksossa opetettiin vapaaneulontaa. Kokeilin itse molempia - en siis huovutusta kun se ei ole mun juttu - halusin painaa mieleeni tuon i-cordin tekemisen ja vapaaneulonnan. Siitä se sitten lähti...
I-cord-nauha tuossa alavasemmalla spiraalina. Toinen pyörylä on myös puikoilla neulottu: ensin 12 silmukkaa, joilla kudottiin aina oikeaa 3 kerrosta. Neljännellä kerroksella pääteltiin kaikki silmukat ensimmäisen silmukan yli vetämällä, joilloin muodostui ympyrä. Sen reunoille silmukkaketju: poimi 2 silmukkaa reunasta, päätä yksi, poimi yksi, päätä yksi jne. Muut alueet neulottu sileällä poimimalla reunoista lisää silmukoita sitä mukaa kuin tarvetta on. Tuskastuin neulomiseen ja viimeinen vaaleansininen mohairkerros onkin sitten jo virkattu.

Ken pitää neulomisesta voi pitää myös tästä tekniikasta, mutta minulle vapaavirkkaus tuntuu paljon luontevammalta ja monipuolisemmalta tavalta, mutta tulipa tämäkin nyt kokeiltua. Jälleen tuli yksi lisätilkku tuohon yhä kasvavaan kokeilu/testausvuoreen. Tässä kuvassa vain pieni osa kokeiluista, jotka kaikki ovat saaneet joko hylky/purku/tuumaustuomion tai vain jätetty varoittavaksi esimerkiksi etten vahingossakaan enää kokeile uudelleen.

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Lampunvarjostin

Olipas hankala kuvattava tuo lampunvarjostin illalla... Varjostin viriteltynä nuppineuloilla paikoilleen.
Sama päivänvalossa.
 Taitaapa kaivata vielä jonkinverran tuunausta, mutta palaan siihen sitten kun makuuhuoneen kuivatus ja muovimaton vaihto on saatu tehtyä.

lauantai 1. lokakuuta 2011

Täs on sitä...

... jotain mist mie tykkään - kuunnella ja tanssia, vanhan ajan letkeää swingiä, huoh!!! Pakko tänä lauantaina tyytyä vain kuuntelemiseen ja katselemiseen kun flunssa estää tanssimisen.