perjantai 7. lokakuuta 2011

Vapaaneulontaa

Tällä viikolla olen rotunut kotona flunssan kourissa muutaman päivän ja samalla saanut tilaisuuden katsoa "Neulontakerho"-ohjelman uusintoja. Yhdessä jaksossa opetettiin huovutusta, jossa käytettiin i-cord-nauhaa koristeena ja toisessa jaksossa opetettiin vapaaneulontaa. Kokeilin itse molempia - en siis huovutusta kun se ei ole mun juttu - halusin painaa mieleeni tuon i-cordin tekemisen ja vapaaneulonnan. Siitä se sitten lähti...
I-cord-nauha tuossa alavasemmalla spiraalina. Toinen pyörylä on myös puikoilla neulottu: ensin 12 silmukkaa, joilla kudottiin aina oikeaa 3 kerrosta. Neljännellä kerroksella pääteltiin kaikki silmukat ensimmäisen silmukan yli vetämällä, joilloin muodostui ympyrä. Sen reunoille silmukkaketju: poimi 2 silmukkaa reunasta, päätä yksi, poimi yksi, päätä yksi jne. Muut alueet neulottu sileällä poimimalla reunoista lisää silmukoita sitä mukaa kuin tarvetta on. Tuskastuin neulomiseen ja viimeinen vaaleansininen mohairkerros onkin sitten jo virkattu.

Ken pitää neulomisesta voi pitää myös tästä tekniikasta, mutta minulle vapaavirkkaus tuntuu paljon luontevammalta ja monipuolisemmalta tavalta, mutta tulipa tämäkin nyt kokeiltua. Jälleen tuli yksi lisätilkku tuohon yhä kasvavaan kokeilu/testausvuoreen. Tässä kuvassa vain pieni osa kokeiluista, jotka kaikki ovat saaneet joko hylky/purku/tuumaustuomion tai vain jätetty varoittavaksi esimerkiksi etten vahingossakaan enää kokeile uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti